Varstvo zasebnosti in piškotki

Pri IPRID se zavedamo pomena zasebnosti svojih uporabnikov, zato varujemo zasebnost vsakega naključnega uporabnika in brez njegove privolitve ne bomo obdelovali nobenih osebnih podatkov razen v primerih, ki jih določa zakon.

V kolikor se uporabnik obrne na nas preko e-pošte ali preko obrazca smatramo, da daje osebno privolitev, da mu lahko pošljemo e-sporočilo v zvezi z njegovo zadevo.

Piškotki

Spletne strani iprid.si delujejo na platformi Word press (v nadaljevanju: WP), ki za svoje delovanje in za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja nekatere piškotke. Ob vstopu imajo uporabniki na voljo, da uporabo piškotkov sprejmejo ali zavrnejo. V primeru zavrnitve spletne strani iprid.si uporabljajo samo tiste piškotke, ki so zakonsko dopustni.

Pri IPRID uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK

Platforma WP ob prijavi na spletno stran na uporabnikov računalnik namesti piškotek, ki je namenjen enostavnejši prijavi. Rok trajanja piškotka je omejen na nekaj dni.

PIŠKOTEK ZA PREPOZNAVO JEZIKA

Platforma WP je pripravljena v več jezikih in omogoča samodejno prepoznavo uporabnikovega jezika, ki se mu samodejno prikaže ob naslednjemu vstopu na spletno stran. Rok trajanja piškotka je eno leto.

Google obrazci

Za potrebe komuniciranja z vami uporabljamo storitev Google obrazci, ki namestijo:

  • sejne piškotke: NID, GoogleAccountsLocale_session in
  • piškotke, katerih namen je zaznati vaše nastavitve jezika: PREF in morebitne predhodne prijave GAPS z rokom trajanja 2 let.

Lastne nastavitve

Uporabniki lahko kadarkoli v svojem brskalniku pregledate in odstranite piškotke, ki so se namestili z obiskom na posamezne spletne strani. Podrobnosti in navodila si lahko preberete za brskalnik:

Več informacij

Več o informacij o zakonodaji, ki ureja zasebnost oziroma uporabo piškotkov, si lahko preberete v dokumentu Informacijskega pooblaščenca: Kdaj lahko uporabljamo piškotke.